Milyen a jó gyerek puzzle?

Milyen a jó gyerek puzzle?A puzzle a gyerekek egyik kedvenc szórakozása, a legkisebbektől a legnagyobbakig (sőt, akár a felnőttekig) minden korosztály egyaránt nagyon kedveli. Fontos lehet azonban a gyermek puzzle megfelelő kiválasztása a maximális szórakozáshoz. Mutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni gyermek puzzle választásakor.

Nagyon fontos, hogy a gyermek életkorának, tudásának megfelelő puzzle-t válasszunk, ez ugyanis jelentős hatással lesz a szórakozás mértékére. Ebből a szempontból arra kell nagyon ügyelni, hogy pl. egy kisgyereknél előfordulhat, hogy a túl nehéz puzzle elveszi a kedvét a játéktól, ami a szórakozás rovására mehet. Szerencsére a puzzle dobozára általában rá van írva, hogy melyik korosztály számára ajánlott, ami megkönnyíti a döntést.

A nehézséghez tartozik a puzzle darabszáma is, amit szintén ajánlott a képességekhez és az életkorhoz igazítani. Érdemes kevesebb darabos puzzle-lel kezdeni, majd pedig folyamatosan növelni a darabszámot, ahogy a gyerek fejlődik a kirakásban.

Kisgyerekek esetén érdemes a puzzle témájának kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetni. A téma általában azt a képet jelenti, amit ki kell rakni a játék során. Kisgyermekek számára az egyik legjobb választás a mesefigurás puzzle, különösen akkor, ha olyan mesefigurákat találunk, amit amúgy is szokott nézni a gyerek.