Garázskapu választási tanácsok

Garázskapu választási tanácsokAmíg régebben mindenkinek kézzel kellett kinyitni a garázs ajtaját, addig manapság már nagyon sokan vannak azok, akik inkább a távirányítóval történő, vagy akár a teljesen automatikus garázskapukat preferálják. Ha garázskapu vásárlás előtt állsz, akkor a következőket mindenképpen vedd figyelembe a tökéletes garázskapu kiválasztásához.

Először is mindenképpen ügyelni kell a méretekre, ugyanis a garázskapuk rengeteg különböző méretben készülnek. Ehhez le kell mérni a garázst, az így kapott méretek alapján lehet megválasztani a garázskapu méreteit.

A méretek mellett azonban több nagyon fontos tulajdonság is van. Ilyenek pl. a biztonsági tulajdonságokat. Ezeket két csoportba sorolhatjuk, az első csoportban a személyi biztonságra vonatkozó tulajdonságok vannak, ezekkel a baleseteket lehet megelőzni. Ilyen szempontból olyan garázskaput vásároljunk, ami nem tud lezuhanni, valamint rendelkezik ujjbecsípődés elleni védelemmel. A másik csoport a biztonság szempontjából a megfelelő védelem. Amikor ezek a garázskapuk áram alatt vannak, akkor megfelelő védelmet nyújtanak. Ha azonban elmegy az áram, akkor olyan kapura van szükségünk, melyet nem lehet feltolni, manuálisan kinyitni.

A garázskapu rugót tekintve azokat a kapukat keressük, melyek eredeti, jó minőségű, gyári kapurugóval vannak felszerelve. A gyári rugó biztosítja azt, hogy a garázskapu évtizedekig bírni fogja törés, csere nélkül.