A lézeres látásjavítás előnyei

A lézeres látásjavítás előnyeiA szemüveg és a kontaktlencse viselése sokak számára rengeteg odafigyelést, kompromisszumot igényel, így nem véletlen, hogy egyre többen vannak, akik inkább a lézeres látásjavítást választják. Lássuk a lézeres látásjavítás előnyeit.

Már a mindennapi életben is érezhetjük az előnyöket, azonnal ébredés után, ugyanis nem lesz szükség szemüvegre, kontaktlencsére azonnal, hogy a fürdőszobáig elérjünk. Nem mindenki számára jelent ez problémát, de akik -4-5-ös dioptriával rendelkeznek, szinte egyáltalán nem látnak már.

A legnagyobb előnyöket a sportolás, mozgás területén élvezhetjük. Számos sport egyáltalán nem űzhető szemüvegben, és a kontaktlencse is csak félmegoldást jelent, ugyanis könnyedén elmozdul, kiesik sportolás közben. Szemműtét után (a gyógyulást követően) el lehet felejteni ezeket a kellemetlenségeket, problémákat. Az egyik ilyen sport az úszás, melyet szemüvegben lehetetlen végezni, kontaktlencsében pedig nem szabad, ugyanis nagyon magas a fertőzésveszély előfordulásának esélye.

Számos olyan munkavégzés, munkahely is van, ahol a szemüveg viselése hátrányt jelenthet. Ilyen pl. a fizikai munkák egy része, azok a munkák, melyek poros, koszos területen, pl. egy építkezésen történnek. A szemüveg folyamatosan porosodik, a kontaktlencse alá bemehet a por, kosz, koszos kézzel pedig nem tudunk a lencsén igazítani.