Egyre többen alkalmazzák a purhab szigetelést

Egyre többen alkalmazzák a purhab szigeteléstHázépítések, házfelújítások során az egyik legfontosabb feladat a megfelelő hőszigetelés, vízszigetelés kialakítása. Ma már számos különböző szigetelés típus közül választhatunk, de van egy megoldás, amely népszerűsége egyre jobban növekszik az emberek között, ez pedig a purhab szigetelés.

A purhab szigetelést számos előnyének köszönhetően választják egyre többen. Az egyik legnagyobb előnynek a gazdaságosság tekinthető, ugyanis a purhab szigetelés az egyik leggyorsabban megtérülő szigetelés típus. Megtérülési időre maximum 5 évet lehet számolni, ami jelentősen kedvezőbb feltételeket jelent, mint az egyéb szigetelés típusok.

A purhab szigetelés az új építésű házak mellett régi tetők szigetelésére is kiválóan alkalmas. Mivel a purhab szigetelés könnyedén kiépíthető, és kis súllyal rendelkezik, így a régi tetőszerkezetek gyakran minimális megerősítéssel, vagy akár megerősítés nélkül is szigetelhetők ezzel a technikával. A purhab szigetelésnek köszönhetően tehát jelentősen lehet csökkenteni a tetőfelújítás költségein.

Nem csak könnyű a purhab szigetelés, hanem gyorsan is elkészíthető. A purhab szigetelés felhordás után megduzzad és kitölti a rendelkezésre álló helyet. Ez a folyamat 10-15 másodpercig tart, melynek végén a szigetelési képességének nagy százalékát eléri már a purhab szigetelés, így ennyi ideig tart mindössze a szigetelés elkészítése.

A purhab szigetelés nem csak hőszigetelés, hanem vízszigetelés is egyben, így nem kell több réteget felvinni, ha minden szempontból szigetelni szeretnénk.